Harjoittelu KontaktiVerkolla

 

KontaktiVerkko on toiminut LAB-ammattikorkeakoulun kanssa pitkään yhteistyössä ja tarjonnut sen opiskelijoille harjoittelupaikkaa monipuolisten toimenkuvien parissa. Uskomme erilaisten ihmisten ja nuorten tuoreen näkemyksen rikastuttavan toimintaamme ja siksi toivommekin yhteistyön jatkuvan. Meillä saa näyttää osaamisensa juuri niissä toimenkuvissa, jotka kokee omikseen ja ajatuksia kuullaan. Tässä yhden harjoittelijamme kirjoitusta hänen kokemuksistaan KontaktiVerkolla. 

Monelle yritykselle harjoittelijan perehdytykseen menevän ajan ja resurssien puute estää heitä ottamasta harjoittelijoita. Kuitenkin tämä on vältettävissä helposti kerran määrittämällä tietyt toimenkuvat harjoittelijoille, joihin harjoittelijat voivat tämän jälkeen perehdyttää toisensa. Myös perehdytysoppaan tekeminen on hyvä tapa minimoida perehdytyksen kuormitusta ja sen kokoaminen hoituu hyvin harjoittelijalta, kun hän tutustuu toimenkuvaan. 

 

Olen 26-vuotias ja opiskelen LAB-ammattikorkeakoulussa Palveluliiketoiminnan tradenomiksi. Aloitin harjoitteluni KontaktiVerkolle kesäkuussa 2020. Ensimmäiset pari viikkoa harjoittelussa olin edellisen harjoittelijan opissa ja hän näytti ja kertoi minulle, miten kaikki toimii ja menee. Sain häneltä tämän kahden viikon aikana todella hyvät ja hyödylliset opit siitä mitä tulen tekemään. Tehtäviini lukeutui mm. somemarkkinointia, kuvasuunnittelua, valokuvausta, verkkosivujen päivittämistä. Osallistuin myös verkkokaupan suunnitteluun, suunnittelin, tein ja lähetin uutiskirjeitä sekä päivitin uutiskirjeen rekisteriä. Olen päässyt harjoittelun aikana tutustumaan erilaisiin yrityksille löytyviin rahoitusvaihtoehtoihin, sekä olen tutustunut ELY:n Yritysten Kehittämispalveluihin ja Business Finlandin Innovaatioseteliin. Näihin aihealueisiin on ollut mielenkiintoista tutustua. 

Kesän ja syksyn aikana Koronavirus ei ottanut laantuakseen, joten päätin tehdä paljon töitä etänä ja pitää ihmiskontaktin minimissä, vaikka töitä olisi ollut mahdollista tehdä myös Dooroomin toimistolla. Olimme myös sopineet Kirsin kanssa, että saan tehdä joustavasti töitä, mikä oli minulle enemmän kuin hyvä asia.  

Nyt kun harjoitteluni on loppu, jään tekemään yhteistyötä Kirsin kanssa opinnäytetyön merkeissä. Olen aloittanut kirjoittamaan opinnäytetyötä asiakaspalautteen kehittämisestä. Tämä aihe on sellainen mikä kiinnostaa minua todella paljon ja olenkin elementissäni tämän aihealueen sisällä. Nyt siis vaan sormet sauhuamaan ja opparin pariin. 

Toivon kaikille oikein ihanaa ja aurinkoista kevään alkua. Terkuin Milla