Koronakevään kuulumisia!

Mietteitä koronakeväästä 

Koko kevään ajan olen auttanut pieniä ja keskisuuria yrityksiä selviytymään Covid-19 haasteista. Koska avun tarve jatkui vielä juhannukselle, vaihtui kuukauden loma reiluksi viikoksi ja näin saatiin yritysten tilannetta vietyä eteenpäin läpi kesän. Tyypillinen avun tarve on koskenut neuvontaa eri tukivaihtoehdoista ja niiden soveltuvuudesta yrityksen tarpeisiin. Lisäksi kaivattiin ideointiapua ja ideoiden jalostamista sekä tietoa mitä eri tukivaihtoehtoja kehittämistoimenpiteisiin on mahdollista saada.  

Ideoita, innovaatioita & yhteistyötä 

ELYn Yritysten Kehittämispalveluita on hyödynnetty suuria määriä koko Suomessa. Itselläni on ollut erityisesti Innovaatioiden kaupallistamisen konsultointeja ja markkinoinnin jatkokonsultointeja on meneillään vuoden loppuun asti. Uutta on ollut mahdollisuus hyödyntää alihankintaa jopa 40 % konsultointipäivien määrästä. Tähän mahdollisuuteen olen tarttunut lähes kaikkien projektien kanssa. Uskon, että olen löytänyt hyviä uusia kumppaneita myös tulevaisuuden projekteihin ja alihankinta mahdollistaa asiakkaalleni myös spesiaaliosaamisen hyödyntämistä muutamasta tunnista päivään.  

Oppilaitosyhteistyö 

KontaktiVerkko hyödyntää aktiivista oppilaitosyhteistyötä niin itse kuin etsii opiskelijoita myös asiakkaiden tarpeisiin. Konsultoinnin avulla tehdään suunnitelmia, mutta yleensä ne resurssit puuttuvat pieniltä yrityksiltä. Harjoittelijan ottaminen mukaan työyhteisöön on ensimmäinen askel työntekijän etsimiseen. On myös mahdollista, että harjoittelijasta tulee yrityksen ensimmäinen työntekijä. Myös KontaktiVerkko on löytänyt harjoittelun kautta työntekijöitä, joista yksi on ollut työsuhteessa lähes neljän vuoden ajan.  

Mitä kaikkea harjoittelija voi tehdä?  

Kevään työharjoittelussa ollut Joona on kirjoittanut harjoittelustaan blogin, joka on luettavissa verkkosivuiltamme. Joona ehtikin hienosti perehdyttää uuden harjoittelijan Millan, ennen kesätöihin lähtemistä. Parhaimmillaan harjoittelija voi perehdyttää uuden harjoittelijan ja näin päästään nopeasti arjessa eteenpäin. Etätyövälineet ovat myös kovassa käytössä. Teams palaverit ja chat on korvannut sähköpostin ja puhelimen myös meillä. Digiloikka on ollut suuri ja se on tapahtunut nopeasti myös omassa asiakaskunnassani.  

Toivon kaikille oikein aurinkoista elokuuta :) T: Kirsi